Wat kost een reis naar Lapland

Wat kost een reis naar Lapland

Lapland, een magische bestemming in het noorden van Europa, trekt jaarlijks duizenden avonturiers en natuurliefhebbers aan. Maar voordat je je koffers pakt en naar dit winterwonderland vertrekt, is het belangrijk om te weten wat de kosten zijn van een reis naar Lapland. In dit artikel zullen we de verschillende aspecten van een reis naar Lapland bespreken en een overzicht geven van de te verwachten kosten.

Vervoer

De eerste kostenpost waar je rekening mee moet houden bij het plannen van een reis naar Lapland is het vervoer. Er zijn verschillende manieren om naar Lapland te reizen, afhankelijk van je vertrekpunt en persoonlijke voorkeur:

 • Vliegtuig: Een vliegticket naar Lapland kan variëren in prijs, afhankelijk van het seizoen en de luchtvaartmaatschappij. Gemiddeld kun je rekenen op een prijs tussen de €200 en €600 voor een retourticket.
 • Trein: Als je de tijd hebt en van treinreizen houdt, kun je ervoor kiezen om met de trein naar Lapland te reizen. De kosten van een treinticket variëren, maar gemiddeld kun je rekenen op €200 tot €400 voor een enkele reis.
 • Auto: Als je avontuurlijk bent ingesteld en graag zelf rijdt, kun je ervoor kiezen om met de auto naar Lapland te gaan. Houd er rekening mee dat je tol- en brandstofkosten moet meenemen in je budget.

Accommodatie

De keuze voor accommodatie in Lapland is divers, variërend van gezellige houten chalets tot luxe iglo’s. De prijzen variëren afhankelijk van het type accommodatie, het seizoen en de locatie. Hier zijn enkele opties:

 • Hotels: In de steden en dorpen van Lapland vind je een breed scala aan hotels, van budgetvriendelijke opties tot luxe resorts. De prijzen beginnen meestal rond de €50 per nacht en kunnen oplopen tot enkele honderden euro’s voor een luxe verblijf.
 • Chalets: Als je op zoek bent naar een authentieke ervaring, kun je ervoor kiezen om in een houten chalet te verblijven. De prijzen variëren, maar gemiddeld kun je rekenen op €100 tot €200 per nacht.
 • Iglo’s: Een unieke ervaring in Lapland is het verblijf in een glazen iglo, waar je het noorderlicht kunt bewonderen vanuit je bed. Deze accommodaties zijn vaak duurder, met prijzen die beginnen bij €300 per nacht.

Activiteiten

Een reis naar Lapland is niet compleet zonder deel te nemen aan enkele van de spannende activiteiten die de regio te bieden heeft. Hier zijn enkele populaire activiteiten en hun geschatte kosten:

 • Huskytochten: Een huskytocht door de besneeuwde bossen van Lapland is een onvergetelijke ervaring. De prijzen variëren, maar gemiddeld kun je rekenen op €100 tot €200 per persoon.
 • Sneeuwscootertochten: Verken de uitgestrekte landschappen van Lapland op een sneeuwscooter. De kosten voor een sneeuwscootertocht beginnen meestal rond de €100 per persoon.
 • Noorderlichtexcursies: Lapland staat bekend om zijn spectaculaire noorderlicht. Een excursie om dit natuurverschijnsel te zien kost gemiddeld €50 tot €100 per persoon.
 • IJsvisserij: Probeer je geluk uit tijdens een ijsvisserij-ervaring. De prijzen variëren, maar gemiddeld kun je rekenen op €50 tot €100 per persoon.

Eten en drinken

De kosten voor eten en drinken in Lapland kunnen variëren, afhankelijk van waar je eet en welke gerechten je bestelt. Hier zijn enkele richtprijzen:

 • Ontbijt: Gemiddeld kost een ontbijt in een restaurant of hotel ongeveer €10 tot €20 per persoon.
 • Lunch: Voor de lunch kun je rekenen op prijzen tussen de €15 en €30 per persoon.
 • Diner: Een diner in een restaurant kost gemiddeld €30 tot €50 per persoon, exclusief drankjes.
 • Drankjes: De prijzen voor drankjes variëren, maar een biertje kost meestal rond de €5 en een glas wijn rond de €7.

Overige kosten

Naast de bovengenoemde kosten zijn er nog enkele andere uitgaven waar je rekening mee moet houden bij het plannen van een reis naar Lapland:

 • Reisverzekering: Het is altijd verstandig om een reisverzekering af te sluiten voor je reis naar Lapland. De kosten hiervoor variëren, afhankelijk van de dekking en duur van je reis.
 • Visum: Als je geen inwoner bent van een EU-land, moet je mogelijk een visum aanvragen om naar Lapland te reizen. De kosten hiervoor variëren per nationaliteit.
 • Souvenirs: Vergeet niet om wat geld opzij te zetten voor souvenirs om je reis naar Lapland te herinneren. De prijzen variëren, afhankelijk van wat je koopt.

Al met al kunnen de kosten van een reis naar Lapland sterk variëren, afhankelijk van je keuzes en voorkeuren. Het is belangrijk om een budget op te stellen en rekening te houden met alle bovengenoemde kosten om ervoor te zorgen dat je een geweldige reiservaring hebt zonder financiële verrassingen.

Over

Corina, een avontuurlijke en reislustige vrouw, heeft al een aanzienlijk deel van de wereld verkend. Van de bruisende straten van Tokio tot de serene stranden van de Caraïben, haar passie voor nieuwe culturen en ervaringen kent geen grenzen. Elke reis verrijkt haar met onvergetelijke herinneringen en verhalen, die ze enthousiast deelt met iedereen die ze ontmoet.

Plaats een reactie