Waar woont de Kerstman in Lapland

Waar woont de Kerstman in Lapland

De Kerstman, ook wel bekend als Santa Claus, is een iconisch figuur dat geassocieerd wordt met de kerstperiode. Veel mensen vragen zich af waar de Kerstman woont en hoe zijn woonplaats eruit ziet. In dit artikel zullen we ontdekken waar de Kerstman in Lapland woont en wat zijn magische huis zo bijzonder maakt.

De woonplaats van de Kerstman

De Kerstman woont in Rovaniemi, de hoofdstad van Lapland in Finland. Rovaniemi is een stad gelegen aan de poolcirkel en wordt beschouwd als de officiële woonplaats van de Kerstman. Elk jaar komen duizenden toeristen naar Rovaniemi om een glimp op te vangen van de Kerstman en zijn magische huis.

Het huis van de Kerstman is gelegen in Santa Claus Village, een toeristische attractie die het hele jaar door geopend is. Santa Claus Village is een magische plek waar bezoekers de Kerstman kunnen ontmoeten, cadeaus kunnen kopen in de kerstwinkels en zelfs een ritje kunnen maken met de rendieren van de Kerstman.

Het magische huis van de Kerstman

Het huis van de Kerstman is een sprookjesachtige cottage, omgeven door besneeuwde bossen en bevroren meren. Het heeft een traditionele uitstraling met rode muren, witte raamkozijnen en een puntig dak bedekt met sneeuw. Het huis is versierd met kerstverlichting en kleurrijke slingers, waardoor het een feestelijke sfeer uitstraalt.

Binnen in het huis van de Kerstman is het net zo magisch als aan de buitenkant. De woonkamer is gevuld met knapperend haardvuur, gezellige fauteuils en een grote kerstboom die tot aan het plafond reikt. Overal hangen kerstslingers en kerstballen in verschillende kleuren en maten. Het huis is versierd met foto’s van kinderen van over de hele wereld en hun verlanglijstjes voor de Kerstman.

De werkplaats van de Kerstman bevindt zich ook in zijn huis. Hier werken de elfjes van de Kerstman hard om speelgoed te maken voor alle kinderen over de hele wereld. De werkplaats is gevuld met gereedschap, speelgoedonderdelen en stapels cadeaus die klaar zijn om te worden ingepakt en bezorgd op kerstavond.

Andere attracties in Santa Claus Village

Naast het huis van de Kerstman zijn er nog veel meer attracties te vinden in Santa Claus Village. Hier volgen enkele hoogtepunten:

  • Santa Claus Main Post Office: In de postkamer van de Kerstman kunnen bezoekers hun kerstkaarten stempelen met een speciale poststempel van de Kerstman en ze versturen naar hun dierbaren over de hele wereld.
  • SantaPark: Dit is een ondergronds pretpark waar bezoekers de elfjes van de Kerstman kunnen ontmoeten, een ritje kunnen maken in de slee van de Kerstman en zelfs de Kerstman kunnen helpen bij het maken van speelgoed.
  • Arctic Circle: Santa Claus Village ligt precies op de poolcirkel, dus bezoekers kunnen een foto maken met het beroemde poolcirkelteken en een certificaat ontvangen om te bewijzen dat ze de poolcirkel hebben overgestoken.

Al met al is Santa Claus Village een betoverende plek waar de Kerstman woont en waar bezoekers kunnen genieten van de magie van Kerstmis, het hele jaar door. Of je nu een kind of een volwassene bent, een bezoek aan de woonplaats van de Kerstman in Lapland is een ervaring die je nooit zult vergeten.

Over

Corina, een avontuurlijke en reislustige vrouw, heeft al een aanzienlijk deel van de wereld verkend. Van de bruisende straten van Tokio tot de serene stranden van de Caraïben, haar passie voor nieuwe culturen en ervaringen kent geen grenzen. Elke reis verrijkt haar met onvergetelijke herinneringen en verhalen, die ze enthousiast deelt met iedereen die ze ontmoet.

Plaats een reactie