Vliegvelden Finland Lapland

Vliegvelden Finland Lapland

Lapland, gelegen in het noorden van Finland, is een prachtige bestemming voor natuurliefhebbers en avonturiers. Het gebied staat bekend om zijn adembenemende landschappen, uitgestrekte bossen en natuurlijk het noorderlicht. Als je van plan bent om naar Lapland te reizen, is het handig om te weten welke vliegvelden je kunt gebruiken om er te komen.

Vliegvelden in Lapland

Lapland heeft verschillende vliegvelden die je kunt gebruiken als je naar deze regio wilt reizen. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste vliegvelden in Lapland:

 • Rovaniemi Airport: Dit is het grootste vliegveld in Lapland en ligt in de stad Rovaniemi. Het is de ideale keuze als je van plan bent om naar de Kerstman te gaan, aangezien zijn officiële woonplaats zich in Rovaniemi bevindt.
 • Kittilä Airport: Dit vliegveld ligt in de gemeente Kittilä en is een populaire keuze voor reizigers die naar de skigebieden van Levi en Ylläs willen gaan.
 • Ivalo Airport: Ivalo Airport is gelegen in het noorden van Lapland en is een goede optie als je van plan bent om de prachtige natuur van Urho Kekkonen National Park te verkennen.
 • Kuusamo Airport: Dit vliegveld ligt in de regio Kuusamo en is een handige keuze als je van plan bent om naar het prachtige Oulanka National Park te gaan.

Vliegen naar Lapland

Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden naar Lapland. Hier zijn enkele van de belangrijkste maatschappijen die je kunt overwegen:

 • Finnair: Finnair is de nationale luchtvaartmaatschappij van Finland en biedt regelmatige vluchten naar Rovaniemi en Kittilä aan.
 • Norwegian: Norwegian is een populaire budgetmaatschappij die vluchten naar Rovaniemi en Kittilä aanbiedt.
 • EasyJet: EasyJet is een andere budgetmaatschappij die vluchten naar Rovaniemi aanbiedt.
 • Lufthansa: Lufthansa is een Duitse luchtvaartmaatschappij die vluchten naar Rovaniemi aanbiedt via Frankfurt.

Reizen binnen Lapland

Als je eenmaal bent geland op een van de vliegvelden in Lapland, zijn er verschillende manieren om verder te reizen binnen de regio. Hier zijn enkele opties:

 • Huurauto: Het huren van een auto is een handige manier om Lapland te verkennen, vooral als je van plan bent om meerdere plaatsen te bezoeken. Er zijn autoverhuurbedrijven beschikbaar op de vliegvelden.
 • Openbaar vervoer: Lapland heeft een goed ontwikkeld openbaar vervoerssysteem, inclusief bussen en treinen, waarmee je gemakkelijk tussen steden en dorpen kunt reizen.
 • Taxi: Als je liever niet zelf wilt rijden, kun je altijd een taxi nemen om je naar je bestemming te brengen. Houd er rekening mee dat taxi’s in Lapland vrij prijzig kunnen zijn.

Conclusie

Als je van plan bent om naar Lapland te reizen, zijn er verschillende vliegvelden waar je kunt landen, afhankelijk van je bestemming en voorkeuren. Rovaniemi Airport, Kittilä Airport, Ivalo Airport en Kuusamo Airport zijn enkele van de belangrijkste vliegvelden in Lapland. Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die vluchten naar Lapland aanbieden, waaronder Finnair, Norwegian, EasyJet en Lufthansa. Eenmaal in Lapland kun je gebruik maken van een huurauto, openbaar vervoer of taxi’s om verder te reizen binnen de regio. Lapland wacht op je met zijn ongerepte natuur en unieke ervaringen!

Over

Corina, een avontuurlijke en reislustige vrouw, heeft al een aanzienlijk deel van de wereld verkend. Van de bruisende straten van Tokio tot de serene stranden van de Caraïben, haar passie voor nieuwe culturen en ervaringen kent geen grenzen. Elke reis verrijkt haar met onvergetelijke herinneringen en verhalen, die ze enthousiast deelt met iedereen die ze ontmoet.

Plaats een reactie