Vakantie Noorderlicht Lapland

Vakantie Noorderlicht Lapland

Lapland is een prachtige bestemming voor een vakantie, vooral voor degenen die het noorderlicht willen ervaren. Het noorderlicht, ook wel bekend als de aurora borealis, is een natuurlijk fenomeen dat voorkomt in de poolgebieden. Lapland, gelegen in het noorden van Scandinavië, biedt de perfecte omstandigheden om dit adembenemende natuurverschijnsel te aanschouwen.

Waarom Lapland?

Lapland is een regio die zich uitstrekt over verschillende landen, waaronder Finland, Zweden, Noorwegen en Rusland. Het is een van de meest afgelegen en ongerepte gebieden ter wereld, met uitgestrekte bossen, bevroren meren en besneeuwde bergen. Deze ongerepte natuurlijke omgeving biedt de ideale setting om het noorderlicht te zien.

Naast het noorderlicht heeft Lapland nog veel meer te bieden. Hier zijn enkele hoogtepunten van een vakantie in Lapland:

 • Huskytochten: Maak een spannende rit door de besneeuwde landschappen van Lapland, voortgetrokken door een team van enthousiaste husky’s.
 • Rendiersafari’s: Ervaar de traditionele manier van reizen in Lapland door een rendierslee te nemen en te genieten van de rust en stilte van de natuur.
 • IJsvissen: Probeer je geluk uit op het bevroren meer en vang je eigen vis. Een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten.
 • Sneeuwscootertochten: Verken de uitgestrekte landschappen van Lapland op een sneeuwscooter en geniet van de adrenalinekick terwijl je door de sneeuw scheurt.
 • Sauna’s: Ontspan en warm op in een traditionele Finse sauna. Dit is een integraal onderdeel van de cultuur in Lapland.

Het noorderlicht ervaren

Het noorderlicht is een van de meest spectaculaire natuurverschijnselen ter wereld. Het wordt veroorzaakt door de interactie tussen de zonnewind en het aardmagnetisch veld. De kleuren variëren van groen tot paars en kunnen dansen en bewegen aan de hemel.

Om het noorderlicht te zien, moet je naar een gebied reizen dat ver van stedelijke lichtvervuiling ligt. Lapland biedt de perfecte omstandigheden, met zijn afgelegen locaties en heldere nachtelijke hemel. De beste tijd om het noorderlicht te zien is tijdens de wintermaanden, wanneer de nachten lang en donker zijn.

Er zijn verschillende manieren om het noorderlicht in Lapland te ervaren:

 1. Noorderlichtexcursies: Sluit je aan bij een georganiseerde excursie en laat een ervaren gids je naar de beste plekken brengen om het noorderlicht te zien. Ze zullen je ook informeren over de wetenschap en mythologie achter dit fenomeen.
 2. Noorderlichtjachten: Ga op avontuur en jaag op het noorderlicht. Met een ervaren gids en een beetje geluk kun je het noorderlicht vinden en vastleggen op camera.
 3. Noorderlichthotels: Verblijf in een hotel dat speciaal is ontworpen voor het bekijken van het noorderlicht. Deze hotels hebben glazen plafonds en muren, zodat je vanuit je kamer kunt genieten van het spektakel.

Praktische tips voor een vakantie in Lapland

Als je van plan bent om naar Lapland te reizen voor een vakantie, zijn hier enkele praktische tips:

 • Kleed je warm aan: Lapland kan extreem koud zijn, vooral tijdens de wintermaanden. Zorg ervoor dat je warme kleding, laarzen, handschoenen en een muts meeneemt.
 • Neem een camera mee: Het noorderlicht is een adembenemend gezicht dat je wilt vastleggen. Zorg ervoor dat je een camera meeneemt met een statief en extra batterijen.
 • Plan je reis zorgvuldig: Lapland is een uitgestrekt gebied en er is veel te zien en te doen. Maak een reisplan en kies de activiteiten die je het meest interesseren.
 • Reserveer op tijd: Lapland is een populaire bestemming, vooral tijdens het noorderlichtseizoen. Zorg ervoor dat je accommodatie en activiteiten ruim van tevoren reserveert.
 • Geniet van de lokale keuken: Probeer tijdens je verblijf in Lapland enkele traditionele gerechten, zoals rendierstoofpot en zalm uit de rivier.

Een vakantie in Lapland is een unieke ervaring die je nooit zult vergeten. Of je nu op zoek bent naar avontuurlijke activiteiten, ontspanning in de natuur of het bewonderen van het noorderlicht, Lapland heeft voor elk wat wils. Plan je reis zorgvuldig en geniet van alles wat deze betoverende regio te bieden heeft.

Over

Corina, een avontuurlijke en reislustige vrouw, heeft al een aanzienlijk deel van de wereld verkend. Van de bruisende straten van Tokio tot de serene stranden van de Caraïben, haar passie voor nieuwe culturen en ervaringen kent geen grenzen. Elke reis verrijkt haar met onvergetelijke herinneringen en verhalen, die ze enthousiast deelt met iedereen die ze ontmoet.

Plaats een reactie