Temperatuur Lapland December

Temperatuur Lapland December

De temperatuur in Lapland in december kan behoorlijk koud zijn. Lapland, gelegen in het noorden van Scandinavië, staat bekend om zijn extreme winterse omstandigheden. In dit artikel zullen we de gemiddelde temperaturen, klimaatkenmerken en activiteiten bespreken die je kunt ondernemen tijdens deze tijd van het jaar.

Gemiddelde temperatuur in Lapland in december

In december is Lapland bedekt met een dikke laag sneeuw en de temperaturen kunnen dalen tot ver onder het vriespunt. De gemiddelde dagtemperatuur ligt rond -10°C, maar het kan ’s nachts gemakkelijk afkoelen tot -20°C of zelfs lager. Het is dus essentieel om je goed voor te bereiden op de koude omstandigheden.

Klimaatkenmerken in Lapland in december

December is een van de koudste maanden in Lapland en het klimaat wordt gekenmerkt door lange, donkere dagen en lage temperaturen. Het gebied ervaart ook een fenomeen dat bekend staat als de poolnacht, waarbij de zon niet boven de horizon uitkomt. Dit betekent dat de dagen erg kort zijn en de nachten lang, wat een unieke sfeer creëert.

Naast de koude temperaturen is Lapland ook bekend om zijn droge klimaat in december. De luchtvochtigheid is laag, waardoor de kou nog intenser aanvoelt. Het is belangrijk om jezelf goed te beschermen tegen de kou en je huid en lippen goed te hydrateren.

Activiteiten in Lapland in december

Ondanks de koude temperaturen zijn er tal van activiteiten die je kunt ondernemen in Lapland in december. Hier zijn enkele populaire opties:

  • Sneeuwscootertochten: Verken de prachtige besneeuwde landschappen van Lapland op een sneeuwscooter. Dit is een spannende manier om de omgeving te verkennen en te genieten van de winterse schoonheid.
  • Hondensledetochten: Maak een ritje op een hondenslee en laat je voorttrekken door een team van enthousiaste husky’s. Dit is een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten.
  • Noorderlichtjacht: Lapland is een van de beste plekken ter wereld om het noorderlicht te zien. Ga ’s nachts op pad met een gids en zoek naar dit prachtige natuurverschijnsel.
  • IJsvissen: Probeer je geluk uit bij ijsvissen op bevroren meren. Dit is een populaire activiteit onder zowel locals als toeristen.
  • Saunabezoek: Ontspan en warm op in een traditionele Finse sauna. Dit is een geweldige manier om de koude temperaturen te trotseren en jezelf op te warmen.

Deze activiteiten bieden een unieke kans om te genieten van de winterse charme van Lapland, ondanks de koude temperaturen. Het is echter belangrijk om jezelf goed te kleden en warm te blijven tijdens deze activiteiten.

Voorbereiding op de koude temperaturen

Als je van plan bent om Lapland in december te bezoeken, is het essentieel om je goed voor te bereiden op de koude omstandigheden. Hier zijn enkele tips:

  • Draag warme kleding in lagen: Het dragen van meerdere lagen kleding helpt bij het vasthouden van warmte. Zorg ervoor dat je thermisch ondergoed, een dikke trui, een winterjas, een muts, handschoenen en warme sokken meeneemt.
  • Gebruik thermische accessoires: Investeer in thermische accessoires zoals handwarmers, voetwarmers en een thermosfles voor warme dranken.
  • Verzorg je huid: De koude temperaturen kunnen je huid uitdrogen. Zorg ervoor dat je een goede moisturizer en lippenbalsem meeneemt om je huid en lippen gehydrateerd te houden.
  • Neem geschikt schoeisel mee: Zorg ervoor dat je waterdichte en geïsoleerde schoenen draagt om je voeten warm en droog te houden in de sneeuw.
  • Gebruik zonnebrandcrème: Hoewel het misschien tegenstrijdig lijkt, is het belangrijk om jezelf te beschermen tegen de zon, zelfs in de winter. De reflectie van de zon op de sneeuw kan je huid verbranden, dus gebruik zonnebrandcrème met een hoge SPF.

Door je goed voor te bereiden en de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen, kun je optimaal genieten van je tijd in Lapland in december, ondanks de koude temperaturen.

Conclusie

De temperatuur in Lapland in december kan extreem koud zijn, met gemiddelde temperaturen rond -10°C. Het gebied staat bekend om zijn droge klimaat en de poolnacht, waarbij de zon niet boven de horizon uitkomt. Ondanks de koude omstandigheden zijn er tal van activiteiten die je kunt ondernemen, zoals sneeuwscootertochten, hondensledetochten en het jagen op het noorderlicht. Het is echter essentieel om jezelf goed voor te bereiden op de koude temperaturen door warme kleding te dragen, thermische accessoires te gebruiken en je huid goed te verzorgen. Met de juiste voorzorgsmaatregelen kun je een onvergetelijke ervaring hebben in Lapland in december.

Over

Corina, een avontuurlijke en reislustige vrouw, heeft al een aanzienlijk deel van de wereld verkend. Van de bruisende straten van Tokio tot de serene stranden van de Caraïben, haar passie voor nieuwe culturen en ervaringen kent geen grenzen. Elke reis verrijkt haar met onvergetelijke herinneringen en verhalen, die ze enthousiast deelt met iedereen die ze ontmoet.

Plaats een reactie