Snow Village Lapland

Snow Village Lapland

Snow Village Lapland is een unieke bestemming in het noorden van Finland. Het is een magische plek waar bezoekers kunnen genieten van de prachtige winterlandschappen en de bijzondere ervaring van het leven in een dorp gemaakt van sneeuw en ijs. Het is een populaire bestemming voor avontuurlijke reizigers en liefhebbers van winteractiviteiten.

Wat is Snow Village Lapland?

Snow Village Lapland is een jaarlijks terugkerend project dat wordt gebouwd in het dorp Kittilä, in het hart van Lapland. Het dorp wordt volledig gemaakt van sneeuw en ijs en biedt een unieke ervaring aan bezoekers. Elk jaar heeft het dorp een ander thema, waardoor het steeds weer verrassend en vernieuwend is.

De bouw van Snow Village Lapland begint meestal in november en duurt enkele weken. Het dorp bestaat uit verschillende gebouwen, waaronder een hotel, een restaurant, een kapel en diverse kunstgalerijen. Alles in het dorp, van de muren tot de meubels, is gemaakt van sneeuw en ijs. Het is een waar kunstwerk dat elk jaar weer bewondering oproept.

Activiteiten in Snow Village Lapland

Er zijn tal van activiteiten te beleven in Snow Village Lapland. Hier zijn enkele hoogtepunten:

  • IJsbar: Geniet van een drankje in de ijsbar, waar zelfs de glazen van ijs zijn gemaakt. Het is een unieke ervaring om te proosten met vrienden terwijl je omringd bent door prachtige ijssculpturen.
  • Snow Hotel: Overnacht in het Snow Hotel en ervaar hoe het is om in een kamer van sneeuw te slapen. De bedden zijn gemaakt van ijs, maar je krijgt warme slaapzakken om je ’s nachts warm te houden.
  • Snow Restaurant: Geniet van een heerlijke maaltijd in het Snow Restaurant, waar lokale gerechten worden geserveerd. Het is een unieke culinaire ervaring om te dineren in een restaurant dat volledig is gemaakt van sneeuw en ijs.
  • Snow Sauna: Ontspan en warm op in de Snow Sauna, waar de temperatuur altijd aangenaam is. Het is een geweldige manier om te ontspannen na een dag vol winteractiviteiten.
  • IJsbeeldhouwen: Leer de kunst van het ijsbeeldhouwen van professionele kunstenaars. Je kunt je eigen ijssculptuur maken en deze mee naar huis nemen als aandenken aan je bezoek aan Snow Village Lapland.

Winteractiviteiten in Lapland

Naast de activiteiten in Snow Village Lapland, biedt de regio Lapland ook tal van andere winteractiviteiten. Hier zijn enkele populaire opties:

  • Huskytochten: Maak een spannende rit met een huskyslede en laat je voorttrekken door deze energieke honden. Het is een geweldige manier om de prachtige landschappen van Lapland te verkennen.
  • Rendiersafari: Maak kennis met de lokale cultuur en tradities tijdens een rendiersafari. Je kunt een rit maken in een traditionele rendierslede en meer te weten komen over het leven van de Sami-bevolking.
  • Noorderlicht: Lapland is een van de beste plekken ter wereld om het noorderlicht te zien. Ga ’s avonds op pad en bewonder het spectaculaire natuurverschijnsel dat de hemel verlicht.
  • Sneeuwscootertochten: Verken de uitgestrekte besneeuwde landschappen van Lapland op een sneeuwscooter. Het is een avontuurlijke activiteit die je de adrenalinekick geeft.
  • IJsvisserij: Probeer je geluk uit tijdens een ijsvisserij-ervaring. Boor een gat in het ijs en wacht geduldig tot je een vis aan de haak slaat. Het is een ontspannende en traditionele activiteit in Lapland.

Conclusie

Snow Village Lapland is een betoverende bestemming waar bezoekers kunnen genieten van de schoonheid van de winter en de unieke ervaring van het leven in een dorp gemaakt van sneeuw en ijs. Met tal van activiteiten en de mogelijkheid om de prachtige regio Lapland te verkennen, is het een must-visit voor avontuurlijke reizigers. Of je nu wilt overnachten in het Snow Hotel, genieten van een drankje in de ijsbar of de kunst van het ijsbeeldhouwen wilt leren, Snow Village Lapland biedt voor elk wat wils. Mis deze unieke ervaring niet!

Over

Corina, een avontuurlijke en reislustige vrouw, heeft al een aanzienlijk deel van de wereld verkend. Van de bruisende straten van Tokio tot de serene stranden van de Caraïben, haar passie voor nieuwe culturen en ervaringen kent geen grenzen. Elke reis verrijkt haar met onvergetelijke herinneringen en verhalen, die ze enthousiast deelt met iedereen die ze ontmoet.

Plaats een reactie