Schaatsen in Lapland

Schaatsen in Lapland

Lapland, een betoverende regio in het noorden van Europa, staat bekend om zijn adembenemende landschappen, ongerepte natuur en unieke winteractiviteiten. Een van de meest populaire activiteiten in Lapland is schaatsen. Met zijn uitgestrekte bevroren meren en rivieren biedt Lapland de perfecte omgeving voor schaatsliefhebbers van over de hele wereld.

Waarom schaatsen in Lapland?

Er zijn verschillende redenen waarom schaatsen in Lapland een unieke ervaring is:

 • Natuurlijke ijsbanen: Lapland heeft talloze meren en rivieren die in de winter bevriezen en veranderen in prachtige ijsbanen. Deze natuurlijke ijsbanen bieden een ongeëvenaarde schaatservaring, omringd door de adembenemende schoonheid van de natuur.
 • Ongerepte omgeving: Lapland is een van de minst bevolkte regio’s van Europa, waardoor schaatsers kunnen genieten van de rust en stilte van de natuur. Het is een geweldige manier om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en volledig op te gaan in de prachtige omgeving.
 • Noorderlicht: Schaatsen onder het magische noorderlicht is een ervaring die je nooit zult vergeten. Lapland staat bekend om zijn heldere nachtelijke hemel en het noorderlicht is vaak te zien tijdens de wintermaanden. Het dansende licht aan de hemel voegt een extra dimensie toe aan het schaatsen in Lapland.
 • Traditionele Finse sauna’s: Na een dag schaatsen is er niets beter dan ontspannen in een traditionele Finse sauna. Lapland staat bekend om zijn sauna-cultuur en veel accommodaties bieden sauna’s aan waar je kunt ontspannen en je spieren kunt laten herstellen na een intensieve schaatssessie.

Waar te schaatsen in Lapland?

Er zijn verschillende prachtige locaties in Lapland waar je kunt genieten van het schaatsen:

 • Inari-meer: Het Inari-meer is het op twee na grootste meer van Finland en biedt uitgestrekte ijsvlaktes om op te schaatsen. Met zijn kristalheldere water en omringende besneeuwde landschap is het een perfecte plek voor schaatsliefhebbers.
 • Ounasjärvi-meer: Het Ounasjärvi-meer is een populaire bestemming voor schaatsers vanwege de prachtige omgeving en de mogelijkheid om lange afstanden af te leggen. Het meer is vaak bevroren van december tot april, waardoor er voldoende tijd is om te genieten van het schaatsen.
 • Levi Ice Gallery: De Levi Ice Gallery is een unieke schaatservaring in Lapland. Deze ijsbaan is gelegen in een ijshotel en biedt een betoverende omgeving omringd door ijssculpturen en kunstwerken. Het is een must-visit voor schaatsliefhebbers die op zoek zijn naar iets bijzonders.

Praktische tips voor schaatsen in Lapland

Als je van plan bent om te gaan schaatsen in Lapland, zijn hier enkele praktische tips om je voor te bereiden:

 • Kleding: Zorg ervoor dat je je warm aankleedt met meerdere lagen kleding. Thermische kleding, handschoenen, mutsen en dikke sokken zijn essentieel om je warm te houden tijdens het schaatsen.
 • Schaatsen huren: Als je geen eigen schaatsen hebt, kun je deze vaak huren bij lokale sportwinkels of accommodaties in Lapland. Zorg ervoor dat je de juiste maat en type schaatsen kiest voor jouw niveau en het type ijs waarop je gaat schaatsen.
 • Veiligheid: Controleer altijd de dikte van het ijs voordat je gaat schaatsen. Het is belangrijk om alleen op betrouwbaar ijs te schaatsen en de aanbevelingen van lokale autoriteiten op te volgen. Neem ook altijd een veiligheidsuitrusting mee, zoals een reddingsvest en een ijsdolk, voor het geval je door het ijs zou zakken.
 • Begeleide schaatstochten: Als je geen ervaren schaatser bent of de omgeving niet goed kent, overweeg dan om deel te nemen aan een begeleide schaatstocht. Er zijn verschillende tourbedrijven in Lapland die begeleide schaatstochten aanbieden, waarbij je kunt genieten van het schaatsen onder begeleiding van een ervaren gids.

Schaatsen in Lapland is een onvergetelijke ervaring die je de schoonheid van de natuur en de magie van de winter laat ervaren. Of je nu een ervaren schaatser bent of het voor de eerste keer probeert, Lapland biedt de perfecte omgeving om te genieten van deze geliefde winteractiviteit. Dus trek je schaatsen aan, voel de koude wind in je gezicht en geniet van het schaatsen op de bevroren wateren van Lapland!

Over

Corina, een avontuurlijke en reislustige vrouw, heeft al een aanzienlijk deel van de wereld verkend. Van de bruisende straten van Tokio tot de serene stranden van de Caraïben, haar passie voor nieuwe culturen en ervaringen kent geen grenzen. Elke reis verrijkt haar met onvergetelijke herinneringen en verhalen, die ze enthousiast deelt met iedereen die ze ontmoet.

Plaats een reactie