Noorderlicht bekijken bij Saariselkä, Finland

Het noorderlicht, ook wel bekend als het Aurora Borealis, is een van de meest spectaculaire natuurverschijnselen ter wereld. Het is een betoverend schouwspel van kleurrijke lichten die dansen aan de nachtelijke hemel. Een van de beste plekken om het noorderlicht te bekijken is Saariselkä, Finland. In dit artikel zullen we dieper ingaan op deze unieke ervaring en alles wat je moet weten om optimaal van het noorderlicht te genieten in Saariselkä.

Waarom Saariselkä?

Saariselkä is een klein dorpje gelegen in het noorden van Finland, boven de poolcirkel. Het is een ideale locatie om het noorderlicht te bekijken vanwege de afgelegen ligging en de minimale lichtvervuiling. Hierdoor zijn de nachtelijke hemels helder en perfect voor het waarnemen van het noorderlicht. Daarnaast biedt Saariselkä ook tal van andere activiteiten en bezienswaardigheden, waardoor het een geweldige bestemming is voor een winterse vakantie.

Wanneer is het beste moment om het noorderlicht te bekijken?

Het noorderlicht is een natuurlijk fenomeen dat voornamelijk voorkomt in de wintermaanden, van september tot maart. De beste tijd om het noorderlicht te bekijken is tijdens de donkere uren van de nacht, wanneer de lucht helder is en er weinig lichtvervuiling is. In Saariselkä zijn de maanden december en januari vaak de beste periode om het noorderlicht te zien, omdat de nachten dan het langst zijn.

Hoe kun je het noorderlicht bekijken in Saariselkä?

Er zijn verschillende manieren om het noorderlicht te bekijken in Saariselkä. Een populaire optie is om deel te nemen aan een georganiseerde noorderlichtexcursie. Deze excursies worden vaak georganiseerd door lokale gidsen die bekend zijn met de beste plekken om het noorderlicht te zien. Ze nemen je mee naar afgelegen locaties waar je een prachtig uitzicht hebt op de dansende lichten aan de hemel. Daarnaast bieden sommige hotels en resorts in Saariselkä ook noorderlichtexcursies aan voor hun gasten.

Een andere optie is om zelf op pad te gaan en het noorderlicht te zoeken. Saariselkä heeft verschillende uitkijkpunten en open velden waar je een goed zicht hebt op de hemel. Het is belangrijk om warme kleding en een goede camera mee te nemen, omdat je vaak langere tijd buiten zult doorbrengen. Het noorderlicht is een onvoorspelbaar natuurverschijnsel, dus het kan even duren voordat je het te zien krijgt. Geduld is dus een belangrijke eigenschap bij het noorderlicht bekijken.

Tips voor het bekijken van het noorderlicht

Om optimaal van het noorderlicht te genieten, zijn er een aantal tips die je kunt volgen:

  • Kies een heldere nacht zonder bewolking voor de beste zichtbaarheid.
  • Zoek een donkere locatie met minimale lichtvervuiling.
  • Kleed je warm aan met meerdere lagen kleding, want het kan erg koud zijn.
  • Neem een statief mee voor je camera om stabiele foto’s te maken.
  • Gebruik een groothoeklens om een breed beeld van de hemel vast te leggen.
  • Stel je camera in op een lange sluitertijd en een hoge ISO-waarde voor het beste resultaat.
  • Geniet van het moment en neem de tijd om het noorderlicht in al zijn pracht te bewonderen.

Andere activiteiten in Saariselkä

Naast het noorderlicht bekijken, zijn er nog tal van andere activiteiten die je kunt ondernemen in Saariselkä. Het dorp is omgeven door prachtige natuur en biedt volop mogelijkheden voor winterse avonturen. Je kunt gaan skiën, snowboarden, langlaufen of een huskysafari maken. Daarnaast kun je ook een bezoek brengen aan het Nationaal Park Urho Kekkonen, waar je kunt wandelen en genieten van de ongerepte natuur.

Als je op zoek bent naar ontspanning, kun je een bezoek brengen aan een van de vele spa’s en wellnesscentra in Saariselkä. Hier kun je genieten van een sauna, een massage of een verkwikkende duik in een ijswak. Het is de perfecte manier om te ontspannen na een dag vol activiteiten in de buitenlucht.

Conclusie

Het noorderlicht bekijken bij Saariselkä, Finland is een onvergetelijke ervaring. De afgelegen ligging en minimale lichtvervuiling maken het een ideale plek om het noorderlicht te bewonderen. Of je nu deelneemt aan een georganiseerde excursie of zelf op pad gaat, het noorderlicht zal je betoveren met zijn kleurrijke dans aan de nachtelijke hemel. Vergeet niet om warme kleding en een goede camera mee te nemen, zodat je optimaal kunt genieten van dit natuurlijke spektakel. Daarnaast biedt Saariselkä ook tal van andere activiteiten en bezienswaardigheden, waardoor het een geweldige bestemming is voor een winterse vakantie. Dus plan je reis naar Saariselkä en laat je betoveren door het magische noorderlicht!

Over

Corina, een avontuurlijke en reislustige vrouw, heeft al een aanzienlijk deel van de wereld verkend. Van de bruisende straten van Tokio tot de serene stranden van de Caraïben, haar passie voor nieuwe culturen en ervaringen kent geen grenzen. Elke reis verrijkt haar met onvergetelijke herinneringen en verhalen, die ze enthousiast deelt met iedereen die ze ontmoet.

Plaats een reactie