Noorderlicht Lapland

Noorderlicht Lapland

Het noorderlicht in Lapland is een adembenemend natuurverschijnsel dat jaarlijks duizenden toeristen trekt. Lapland, gelegen in het noorden van Scandinavië, biedt de perfecte omstandigheden om dit magische lichtspektakel te aanschouwen. Het noorderlicht, ook wel bekend als Aurora Borealis, is een natuurlijk fenomeen dat optreedt wanneer geladen deeltjes van de zon de atmosfeer van de aarde binnendringen en reageren met gassen zoals zuurstof en stikstof. Dit resulteert in prachtige kleurrijke lichtstralen die de nachtelijke hemel verlichten.

Waarom Lapland?

Lapland is een van de beste plekken ter wereld om het noorderlicht te zien vanwege verschillende factoren:

 • Geografische ligging: Lapland ligt dicht bij de magnetische noordpool, waardoor het een ideale locatie is om het noorderlicht te observeren.
 • Donkere nachten: In de wintermaanden zijn de nachten in Lapland lang en donker, waardoor de kans op het zien van het noorderlicht groter is.
 • Minimale lichtvervuiling: Lapland is dunbevolkt en heeft weinig stedelijke gebieden, waardoor er weinig lichtvervuiling is. Dit zorgt voor een heldere en onvervuilde hemel, perfect voor het waarnemen van het noorderlicht.

Wanneer te bezoeken?

De beste tijd om het noorderlicht in Lapland te zien is tussen september en maart. Gedurende deze maanden zijn de nachten het langst en is de kans op heldere hemel het grootst. Het is echter belangrijk om te weten dat het noorderlicht een natuurlijk fenomeen is en niet gegarandeerd kan worden. Het is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder zonneactiviteit en weersomstandigheden.

Activiteiten in Lapland

Naast het bewonderen van het noorderlicht, biedt Lapland ook een scala aan andere activiteiten voor bezoekers:

 • Huskytochten: Maak een spannende rit door de besneeuwde landschappen van Lapland met een team van enthousiaste husky’s.
 • Rendiersafari’s: Verken de natuurlijke schoonheid van Lapland tijdens een traditionele rendiersafari.
 • Sneeuwscootertochten: Race over bevroren meren en door met sneeuw bedekte bossen op een opwindende sneeuwscootertocht.
 • IJsvissen: Probeer je geluk uit tijdens een ijsvistocht en vang je eigen avondmaal.
 • Saunabezoek: Ontspan en warm op in een traditionele Finse sauna na een dag vol avontuurlijke activiteiten.

Praktische tips

Als je van plan bent om het noorderlicht in Lapland te zien, zijn hier enkele praktische tips:

 • Kleed je warm aan: Lapland kan extreem koud zijn, vooral ’s nachts. Zorg ervoor dat je je warm aankleedt met meerdere lagen kleding, thermische sokken, handschoenen en een muts.
 • Camera-uitrusting: Neem een statief mee om stabiele foto’s van het noorderlicht te maken. Zorg er ook voor dat je een camera hebt met instellingen voor lange belichtingstijden.
 • Geduld: Het noorderlicht is een natuurlijk fenomeen en kan onvoorspelbaar zijn. Wees geduldig en geef jezelf meerdere nachten de tijd om het te zien.
 • Boek een tour: Er zijn verschillende touroperators in Lapland die gespecialiseerd zijn in het organiseren van noorderlichtexcursies. Boek een tour om de beste kans te hebben om het noorderlicht te zien.

Al met al is het noorderlicht in Lapland een onvergetelijke ervaring. De combinatie van het magische lichtspektakel, de prachtige natuur en de spannende activiteiten maken een reis naar Lapland een must voor avontuurlijke reizigers en natuurliefhebbers.

Over

Corina, een avontuurlijke en reislustige vrouw, heeft al een aanzienlijk deel van de wereld verkend. Van de bruisende straten van Tokio tot de serene stranden van de Caraïben, haar passie voor nieuwe culturen en ervaringen kent geen grenzen. Elke reis verrijkt haar met onvergetelijke herinneringen en verhalen, die ze enthousiast deelt met iedereen die ze ontmoet.

Plaats een reactie