Meerdaagse Huskysafari Lapland

Meerdaagse Huskysafari Lapland

Een meerdaagse huskysafari in Lapland is een onvergetelijke ervaring. Het is dé manier om de prachtige natuur van Lapland te verkennen en tegelijkertijd een unieke band op te bouwen met deze geweldige dieren. Tijdens de huskysafari word je omringd door de adembenemende landschappen van Lapland, terwijl je samenwerkt met de husky’s om door de besneeuwde wildernis te trekken.

Wat is een huskysafari?

Een huskysafari is een avontuurlijke tocht waarbij je met een slee, voortgetrokken door een team van husky’s, door de sneeuwlandschappen van Lapland reist. Deze tochten variëren in lengte, van een paar uur tot meerdere dagen. Tijdens een meerdaagse huskysafari heb je de mogelijkheid om dieper in de wildernis van Lapland te trekken en te genieten van de rust en stilte van de natuur.

Waarom kiezen voor een meerdaagse huskysafari in Lapland?

Een meerdaagse huskysafari in Lapland biedt een unieke ervaring die je nergens anders ter wereld zult vinden. Hier zijn enkele redenen waarom je zou moeten kiezen voor een meerdaagse huskysafari in Lapland:

 • Intensieve interactie met husky’s: Tijdens de meerdaagse huskysafari bouw je een sterke band op met de husky’s. Je leert ze kennen, verzorgt ze en werkt samen om door de sneeuw te trekken. Dit creëert een onvergetelijke ervaring en een diepe connectie met deze prachtige dieren.
 • Prachtige natuur: Lapland staat bekend om zijn adembenemende natuurlijke schoonheid. Tijdens de huskysafari word je omringd door uitgestrekte bossen, bevroren meren en besneeuwde bergen. Het is een geweldige manier om te genieten van de rust en stilte van de natuur.
 • Avontuurlijke ervaring: Een meerdaagse huskysafari is een avontuur op zich. Je leert hoe je een huskyslee moet besturen, navigeert door het landschap en overnacht in gezellige houten hutten. Het is een geweldige manier om je grenzen te verleggen en nieuwe vaardigheden te leren.
 • Culturele onderdompeling: Lapland heeft een rijke cultuur en tradities. Tijdens de huskysafari heb je de mogelijkheid om meer te leren over de Sami-cultuur, de inheemse bevolking van Lapland. Je kunt traditionele gerechten proeven, luisteren naar verhalen en meer te weten komen over hun manier van leven.

Wat kun je verwachten tijdens een meerdaagse huskysafari?

Een meerdaagse huskysafari in Lapland is een avontuurlijke en uitdagende ervaring. Hier is een overzicht van wat je kunt verwachten tijdens de huskysafari:

 • Training: Voordat je op pad gaat, krijg je een training over hoe je een huskyslee moet besturen en hoe je met de husky’s moet omgaan. Dit is belangrijk om de veiligheid van zowel de deelnemers als de husky’s te waarborgen.
 • Trektochten: Tijdens de huskysafari maak je dagelijkse trektochten door de prachtige landschappen van Lapland. Je zult versteld staan van de schoonheid van de natuur en de stilte om je heen.
 • Overnachtingen: Je overnacht in gezellige houten hutten, midden in de wildernis van Lapland. Dit geeft je de mogelijkheid om te ontspannen, te genieten van de sterrenhemel en je op te warmen bij het knapperende haardvuur.
 • Verzorging van de husky’s: Tijdens de huskysafari ben je verantwoordelijk voor de verzorging van de husky’s. Je voedt ze, maakt ze klaar voor de tocht en zorgt ervoor dat ze comfortabel zijn. Dit draagt bij aan de band die je met de husky’s opbouwt.
 • Culturele activiteiten: Afhankelijk van de huskysafari die je kiest, kun je ook deelnemen aan culturele activiteiten, zoals het bezoeken van een Sami-dorp, het proeven van traditionele gerechten en het leren van traditionele ambachten.

Praktische informatie

Als je geïnteresseerd bent in het boeken van een meerdaagse huskysafari in Lapland, zijn hier enkele praktische tips:

 • Kies de juiste periode: De beste tijd om een huskysafari in Lapland te maken is van december tot maart, wanneer er voldoende sneeuw ligt. Dit zorgt voor optimale omstandigheden om met de husky’s te reizen.
 • Kies de juiste lengte: Huskysafari’s variëren in lengte, van een paar dagen tot een week of langer. Kies een safari die past bij je interesses en beschikbare tijd.
 • Kleed je warm aan: Lapland kan erg koud zijn, vooral in de winter. Zorg ervoor dat je warme kleding en uitrusting meeneemt, zoals thermokleding, een goede winterjas, handschoenen en een muts.
 • Boek bij een betrouwbare organisatie: Er zijn verschillende organisaties die huskysafari’s aanbieden in Lapland. Zorg ervoor dat je boekt bij een betrouwbare en ervaren organisatie om een veilige en plezierige ervaring te garanderen.

Een meerdaagse huskysafari in Lapland is een avontuur dat je nooit zult vergeten. Het biedt de perfecte combinatie van natuur, avontuur en culturele onderdompeling. Of je nu een natuurliefhebber bent, op zoek bent naar een unieke ervaring of gewoon wilt genieten van de schoonheid van Lapland, een huskysafari is de ideale keuze.

Over

Corina, een avontuurlijke en reislustige vrouw, heeft al een aanzienlijk deel van de wereld verkend. Van de bruisende straten van Tokio tot de serene stranden van de Caraïben, haar passie voor nieuwe culturen en ervaringen kent geen grenzen. Elke reis verrijkt haar met onvergetelijke herinneringen en verhalen, die ze enthousiast deelt met iedereen die ze ontmoet.

Plaats een reactie