Lapland Vliegveld

Lapland Vliegveld

Lapland, een prachtige regio in het noorden van Scandinavië, staat bekend om zijn adembenemende landschappen, het noorderlicht en de unieke cultuur van de Sami-bevolking. Als je van plan bent om naar Lapland te reizen, is het handig om te weten welk vliegveld je moet kiezen als je aankomt. In dit artikel zullen we de verschillende vliegvelden in Lapland bespreken en wat ze te bieden hebben.

Rovaniemi Airport

Rovaniemi Airport is het grootste vliegveld in Lapland en ligt op ongeveer 10 kilometer ten noorden van Rovaniemi, de hoofdstad van Lapland. Het is de ideale keuze als je van plan bent om naar Rovaniemi te reizen of andere populaire bestemmingen in de omgeving, zoals Santa Claus Village. Het vliegveld biedt een breed scala aan binnenlandse en internationale vluchten, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is vanuit verschillende Europese steden.

Enkele luchtvaartmaatschappijen die Rovaniemi Airport bedienen zijn Finnair, Norwegian en Lufthansa. Het vliegveld beschikt over moderne faciliteiten, waaronder restaurants, winkels en autoverhuur. Bovendien is er een goede verbinding met het stadscentrum van Rovaniemi via taxi’s en bussen.

Kittilä Airport

Kittilä Airport is een ander belangrijk vliegveld in Lapland en ligt in het westelijke deel van de regio. Het is vooral populair bij toeristen die naar Levi, een bekend skigebied, willen reizen. Het vliegveld biedt zowel binnenlandse als internationale vluchten, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is vanuit verschillende Europese landen.

Enkele luchtvaartmaatschappijen die Kittilä Airport bedienen zijn Finnair, Norwegian en TUI Airways. Het vliegveld beschikt over moderne faciliteiten, waaronder restaurants, winkels en autoverhuur. Bovendien is er een goede verbinding met Levi via taxi’s en bussen.

Ivalo Airport

Ivalo Airport is gelegen in het noordelijke deel van Lapland en is een belangrijk vliegveld voor reizigers die naar de afgelegen gebieden van Lapland willen gaan. Het vliegveld biedt zowel binnenlandse als internationale vluchten, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is vanuit verschillende Europese steden.

Enkele luchtvaartmaatschappijen die Ivalo Airport bedienen zijn Finnair, Norwegian en TUI Airways. Het vliegveld beschikt over moderne faciliteiten, waaronder restaurants, winkels en autoverhuur. Bovendien is er een goede verbinding met de omliggende dorpen en resorts via taxi’s en bussen.

Enontekiö Airport

Enontekiö Airport is een klein vliegveld in het noordwestelijke deel van Lapland. Het is vooral populair bij avontuurlijke reizigers die op zoek zijn naar een ongerepte natuur en outdooractiviteiten. Het vliegveld biedt voornamelijk binnenlandse vluchten, maar er zijn ook enkele internationale vluchten beschikbaar tijdens het winterseizoen.

Enkele luchtvaartmaatschappijen die Enontekiö Airport bedienen zijn Finnair en Norwegian. Hoewel het vliegveld kleiner is dan de andere vliegvelden in Lapland, biedt het nog steeds basisfaciliteiten, zoals een café en autoverhuur. Er zijn ook taxi’s beschikbaar om je naar de nabijgelegen dorpen en resorts te brengen.

Conclusie

Als je van plan bent om naar Lapland te reizen, zijn er verschillende vliegvelden waaruit je kunt kiezen, afhankelijk van je bestemming en voorkeuren. Rovaniemi Airport is ideaal als je naar Rovaniemi wilt reizen, terwijl Kittilä Airport een goede keuze is voor een bezoek aan Levi. Ivalo Airport is handig voor reizigers die naar afgelegen gebieden willen gaan, en Enontekiö Airport is perfect voor avontuurlijke reizigers.

Ongeacht welk vliegveld je kiest, je zult genieten van de prachtige natuur, de unieke cultuur en de vele activiteiten die Lapland te bieden heeft. Vergeet niet om je reis van tevoren te plannen en te genieten van je verblijf in deze betoverende regio!

Over

Corina, een avontuurlijke en reislustige vrouw, heeft al een aanzienlijk deel van de wereld verkend. Van de bruisende straten van Tokio tot de serene stranden van de Caraïben, haar passie voor nieuwe culturen en ervaringen kent geen grenzen. Elke reis verrijkt haar met onvergetelijke herinneringen en verhalen, die ze enthousiast deelt met iedereen die ze ontmoet.

Plaats een reactie