Lapland Northern Lights

Lapland Northern Lights

Lapland, ook wel bekend als het land van de middernachtzon en het noorderlicht, is een magische bestemming in het noorden van Europa. Het noorderlicht, ook wel bekend als de Aurora Borealis, is een natuurlijk fenomeen dat zich voordoet in de poolgebieden, waaronder Lapland. Het is een adembenemend schouwspel van kleurrijke lichten die de nachtelijke hemel verlichten.

Wat is het noorderlicht?

Het noorderlicht is een natuurlijk lichtverschijnsel dat optreedt wanneer geladen deeltjes van de zon de atmosfeer van de aarde binnendringen en reageren met gassen zoals zuurstof en stikstof. Dit resulteert in prachtige kleuren die dansen aan de hemel. Het noorderlicht kan variëren van groen tot paars, roze en zelfs geel.

Lapland is een van de beste plekken ter wereld om het noorderlicht te zien vanwege de afgelegen locatie en de heldere nachtelijke hemel. Het gebied heeft weinig lichtvervuiling, waardoor de lichten nog intenser en levendiger lijken.

Wanneer kun je het noorderlicht zien in Lapland?

Het noorderlicht is het hele jaar door aanwezig in Lapland, maar het is het meest zichtbaar tijdens de wintermaanden, van september tot maart. Dit komt doordat de nachten langer zijn en de lucht helderder is. Bovendien is de kans op bewolking kleiner, waardoor de lichten beter zichtbaar zijn.

De beste tijd om het noorderlicht te zien is tijdens de donkere uren van de nacht, meestal tussen 22.00 uur en 02.00 uur. Het is echter belangrijk om te weten dat het noorderlicht een natuurlijk fenomeen is en niet gegarandeerd kan worden. Het kan soms dagen duren voordat de lichten verschijnen, dus geduld is een vereiste.

Waar kun je het noorderlicht zien in Lapland?

Er zijn verschillende plaatsen in Lapland waar je het noorderlicht kunt zien. Enkele populaire bestemmingen zijn:

  • Rovaniemi: De hoofdstad van Lapland en een ideale plek om het noorderlicht te ervaren. Het biedt ook andere winteractiviteiten zoals huskytochten en rendiersafari’s.
  • Luosto: Een klein dorpje omgeven door prachtige natuur. Hier kun je genieten van het noorderlicht terwijl je ontspant in een glazen iglo.
  • Abisko: Gelegen in het noorden van Zweden, staat Abisko bekend om zijn heldere hemel en is het een van de beste plekken ter wereld om het noorderlicht te zien.
  • Ylläs: Een skigebied dat ook bekend staat om zijn noorderlichtactiviteiten. Hier kun je het noorderlicht bewonderen terwijl je van de pistes afdaalt.

Hoe kun je het noorderlicht ervaren in Lapland?

Er zijn verschillende manieren om het noorderlicht te ervaren in Lapland. Enkele populaire opties zijn:

  1. Noorderlichtexcursies: Veel reisorganisaties bieden speciale excursies aan om het noorderlicht te zien. Deze excursies omvatten vaak het zoeken naar de beste plekken om het noorderlicht te zien en het verstrekken van informatie over het fenomeen.
  2. Overnachten in een glazen iglo: In Lapland kun je overnachten in een glazen iglo, waardoor je vanuit je bed het noorderlicht kunt bewonderen. Dit is een unieke en romantische ervaring.
  3. Sneeuwscootertochten: Combineer het avontuur van een sneeuwscootertocht met het spektakel van het noorderlicht. Tijdens deze tochten rijd je door de besneeuwde landschappen van Lapland en stop je op de beste plekken om het noorderlicht te zien.
  4. Saunabezoek: In Lapland is de sauna een belangrijk onderdeel van de cultuur. Na een ontspannende saunasessie kun je naar buiten gaan en het noorderlicht bewonderen terwijl je afkoelt in de frisse lucht.

Conclusie

Het noorderlicht in Lapland is een betoverend natuurlijk fenomeen dat je zeker eens in je leven moet ervaren. Met zijn afgelegen locatie, heldere nachtelijke hemel en weinig lichtvervuiling is Lapland een van de beste plekken ter wereld om het noorderlicht te zien. Of je nu kiest voor een noorderlichtexcursie, een overnachting in een glazen iglo of een avontuurlijke sneeuwscootertocht, het noorderlicht zal je zeker betoveren en een onvergetelijke ervaring bieden.

Over

Corina, een avontuurlijke en reislustige vrouw, heeft al een aanzienlijk deel van de wereld verkend. Van de bruisende straten van Tokio tot de serene stranden van de Caraïben, haar passie voor nieuwe culturen en ervaringen kent geen grenzen. Elke reis verrijkt haar met onvergetelijke herinneringen en verhalen, die ze enthousiast deelt met iedereen die ze ontmoet.

Plaats een reactie