Lapland 5 dagen

Lapland 5 dagen

Lapland is een prachtige bestemming voor een avontuurlijke vakantie. Met zijn uitgestrekte landschappen, besneeuwde bossen en het noorderlicht is Lapland een unieke plek om te bezoeken. In dit artikel ontdek je wat je kunt doen tijdens een 5-daagse reis naar Lapland.

Dag 1: Aankomst in Lapland

Op de eerste dag van je reis naar Lapland kom je aan op de luchthaven van Rovaniemi, de hoofdstad van Lapland. Vanaf hier kun je een transfer nemen naar je accommodatie in de buurt van Rovaniemi. Na het inchecken kun je de omgeving verkennen en genieten van de prachtige natuur.

Als je tijd hebt, is een bezoek aan de Kerstman Village een must. Hier kun je de Kerstman ontmoeten, zijn rendieren zien en souvenirs kopen. Vergeet niet om een foto te maken bij de poolcirkel, die door het dorp loopt.

Dag 2: Huskytocht en sneeuwscootersafari

Op de tweede dag van je reis kun je deelnemen aan een huskytocht en een sneeuwscootersafari. Je wordt opgehaald bij je accommodatie en naar een huskyboerderij gebracht. Hier maak je kennis met de vriendelijke husky’s en leer je hoe je een slee moet besturen. Tijdens de huskytocht word je voortgetrokken door de enthousiaste honden terwijl je geniet van het prachtige winterlandschap.

Na de huskytocht is het tijd voor een adrenalinekick met een sneeuwscootersafari. Je krijgt instructies over hoe je de sneeuwscooter moet besturen en vervolgens ga je op pad. Rijd door de besneeuwde bossen en over bevroren meren terwijl je geniet van de snelheid en het avontuur.

Dag 3: Noorderlichtjacht en rendiersafari

Op de derde dag van je reis staat een noorderlichtjacht op het programma. Lapland staat bekend om zijn spectaculaire noorderlicht, ook wel het Aurora Borealis genoemd. Je wordt naar een afgelegen locatie gebracht waar je de beste kans hebt om dit natuurverschijnsel te zien. Terwijl je wacht op het noorderlicht, kun je genieten van warme drankjes en luisteren naar verhalen over de folklore en legendes van Lapland.

Na de noorderlichtjacht kun je deelnemen aan een rendiersafari. Je maakt kennis met de lokale Sami-bevolking, die al eeuwenlang rendieren houdt. Maak een ritje in een traditionele rendierslee en leer meer over de cultuur en tradities van de Sami.

Dag 4: Sneeuwschoenwandeling en ijshotel

Op de vierde dag van je reis kun je deelnemen aan een sneeuwschoenwandeling. Trek de speciale sneeuwschoenen aan en verken de ongerepte natuur van Lapland. Wandel door besneeuwde bossen, over bevroren moerassen en geniet van de stilte en schoonheid van de omgeving.

’s Middags kun je een bezoek brengen aan het beroemde ijshotel in Jukkasjärvi. Dit hotel is volledig gemaakt van ijs en sneeuw en wordt elk jaar opnieuw gebouwd. Bewonder de prachtige ijssculpturen en geniet van een drankje in de ijsbar. Als je wilt, kun je zelfs een nacht doorbrengen in een van de ijskamers.

Dag 5: Terug naar huis

Op de laatste dag van je reis is het tijd om terug te keren naar huis. Na het ontbijt kun je nog wat vrije tijd doorbrengen in Lapland voordat je wordt opgehaald voor je transfer naar de luchthaven. Neem afscheid van de betoverende winterwereld van Lapland en keer terug met mooie herinneringen aan je 5-daagse avontuur.

Met zijn adembenemende natuur, spannende activiteiten en unieke cultuur is Lapland de perfecte bestemming voor een 5-daagse reis. Of je nu wilt genieten van het noorderlicht, een huskytocht wilt maken of wilt overnachten in een ijshotel, Lapland heeft voor elk wat wils. Boek vandaag nog je reis naar Lapland en beleef een onvergetelijk avontuur!

Over

Corina, een avontuurlijke en reislustige vrouw, heeft al een aanzienlijk deel van de wereld verkend. Van de bruisende straten van Tokio tot de serene stranden van de Caraïben, haar passie voor nieuwe culturen en ervaringen kent geen grenzen. Elke reis verrijkt haar met onvergetelijke herinneringen en verhalen, die ze enthousiast deelt met iedereen die ze ontmoet.

Plaats een reactie