Kleding Lapland

Kleding Lapland

Lapland, een regio in het noorden van Scandinavië, staat bekend om zijn prachtige landschappen, adembenemende natuur en unieke cultuur. Bij een bezoek aan Lapland is het belangrijk om de juiste kleding te dragen om jezelf warm en comfortabel te houden in de koude omstandigheden. In dit artikel zullen we ingaan op de kleding die geschikt is voor een reis naar Lapland.

Belangrijkste kledingstukken

De volgende kledingstukken zijn essentieel voor een reis naar Lapland:

 • Thermisch ondergoed: Dit is de basislaag van je kleding en helpt om je lichaamswarmte vast te houden. Kies voor thermisch ondergoed gemaakt van merinowol of synthetische materialen.
 • Fleece trui: Een fleece trui is perfect om warmte vast te houden en is ook ademend. Het is een goede tussenlaag tussen het thermisch ondergoed en de buitenste laag.
 • Geïsoleerde broek: Een geïsoleerde broek is essentieel om je benen warm te houden. Kies voor een broek met een waterdichte en winddichte buitenlaag.
 • Winterjas: Een winterjas is de buitenste laag van je kleding en moet waterdicht, winddicht en geïsoleerd zijn. Kies voor een jas met een capuchon om je hoofd warm te houden.
 • Muts, sjaal en handschoenen: Deze accessoires zijn cruciaal om je hoofd, nek en handen warm te houden. Kies voor mutsen, sjaals en handschoenen gemaakt van wol of fleece.
 • Sokken en schoenen: Kies voor dikke wollen sokken om je voeten warm te houden. Daarnaast zijn waterdichte en geïsoleerde schoenen of laarzen essentieel om je voeten droog en warm te houden.

Materialen

De materialen die je kiest voor je kleding in Lapland zijn van groot belang. Hier zijn enkele materialen die geschikt zijn voor kleding in koude omstandigheden:

 • Merinowol: Merinowol is een natuurlijke vezel die bekend staat om zijn isolerende eigenschappen. Het houdt je warm, zelfs als het nat is, en is ook ademend.
 • Fleece: Fleece is een synthetisch materiaal dat warmte vasthoudt en snel droogt. Het is lichtgewicht en biedt goede isolatie.
 • Gore-Tex: Gore-Tex is een waterdicht en ademend materiaal dat vaak wordt gebruikt in winterjassen en broeken. Het houdt je droog en beschermt tegen wind.
 • Primaloft: Primaloft is een synthetische isolatie die vergelijkbaar is met dons, maar ook warmte biedt als het nat is. Het is lichtgewicht en biedt uitstekende isolatie.

Extra tips

Naast de juiste kleding zijn er nog enkele extra tips om in gedachten te houden bij een reis naar Lapland:

 • Laagjes: Het dragen van meerdere lagen kleding stelt je in staat om je aan te passen aan veranderende temperaturen. Je kunt gemakkelijk een laag uittrekken als je het te warm krijgt, of een extra laag toevoegen als het kouder wordt.
 • Hoofdbedekking: Het grootste deel van je lichaamswarmte ontsnapt via je hoofd, dus het dragen van een muts is essentieel om warm te blijven.
 • Vochtregulatie: Zorg ervoor dat je kleding ademend is, zodat vocht kan ontsnappen. Dit voorkomt dat je oververhit raakt en zorgt ervoor dat je droog blijft.
 • Gezichtsbescherming: Bij extreme kou is het belangrijk om je gezicht te beschermen tegen bevriezing. Draag een sjaal of gezichtsmasker om je gezicht te bedekken.
 • Goede schoenen: Investeer in waterdichte en geïsoleerde schoenen of laarzen om je voeten warm en droog te houden. Dit is vooral belangrijk als je van plan bent om activiteiten in de sneeuw te ondernemen.

Al met al is het dragen van de juiste kleding essentieel voor een comfortabele en veilige reis naar Lapland. Door te kiezen voor de juiste materialen en het volgen van de bovenstaande tips, kun je genieten van al het moois dat Lapland te bieden heeft, zonder last te hebben van de kou.

Over

Corina, een avontuurlijke en reislustige vrouw, heeft al een aanzienlijk deel van de wereld verkend. Van de bruisende straten van Tokio tot de serene stranden van de Caraïben, haar passie voor nieuwe culturen en ervaringen kent geen grenzen. Elke reis verrijkt haar met onvergetelijke herinneringen en verhalen, die ze enthousiast deelt met iedereen die ze ontmoet.

Plaats een reactie