IJshotel Lapland

IJshotel Lapland

Het IJshotel Lapland is een unieke accommodatie gelegen in het prachtige Lapland, een regio in het noorden van Scandinavië. Dit bijzondere hotel is volledig gemaakt van ijs en sneeuw, waardoor het een onvergetelijke ervaring biedt aan zijn gasten. Het IJshotel Lapland is een populaire bestemming voor avontuurlijke reizigers die op zoek zijn naar een unieke en magische ervaring.

Kenmerken van het IJshotel Lapland

Het IJshotel Lapland is een meesterwerk van ijs en sneeuw, dat elk jaar opnieuw wordt gebouwd met behulp van lokale ambachtslieden en kunstenaars. Het hotel heeft verschillende kamers, een bar, een restaurant en zelfs een kapel voor huwelijksvoltrekkingen. Elke kamer in het hotel is uniek en prachtig gedecoreerd met ijssculpturen en sneeuwkunstwerken.

Enkele kenmerken van het IJshotel Lapland zijn:

 • Temperatuur: Het hotel heeft een constante temperatuur van ongeveer -5 graden Celsius. Gasten krijgen thermische kleding en slaapzakken om warm te blijven tijdens hun verblijf.
 • Verlichting: Het hotel wordt prachtig verlicht met kleurrijke lichten, waardoor een betoverende sfeer ontstaat.
 • IJsbar: Het IJshotel Lapland heeft een ijsbar waar gasten kunnen genieten van een drankje geserveerd in glazen gemaakt van ijs.
 • Activiteiten: Gasten kunnen deelnemen aan verschillende winteractiviteiten, zoals sneeuwscooteren, huskytochten, ijsvissen en het bewonderen van het noorderlicht.
 • Overnachting: Gasten kunnen ervoor kiezen om een nacht door te brengen in een van de ijskamers of in een verwarmde accommodatie in de buurt van het hotel.

Bezienswaardigheden in de omgeving

Het IJshotel Lapland is omgeven door adembenemende natuurlijke schoonheid en biedt tal van bezienswaardigheden en activiteiten in de omgeving. Enkele hoogtepunten zijn:

 • Noorderlicht: Lapland staat bekend om zijn spectaculaire noorderlicht, ook wel het Aurora Borealis genoemd. Gasten van het IJshotel Lapland hebben een grote kans om dit natuurverschijnsel te aanschouwen.
 • Rendiersafari: Maak een onvergetelijke rit met een rendierslee en leer meer over de Sami-cultuur, de inheemse bevolking van Lapland.
 • Nationale parken: Verken de prachtige nationale parken van Lapland, zoals het Nationaal Park Abisko en het Nationaal Park Pallas-Yllästunturi.
 • IJsbreken: Ervaar de sensatie van het ijsbreken op een bevroren meer en geniet van het adembenemende uitzicht op de omringende landschappen.

Hoe het IJshotel Lapland te bereiken

Het IJshotel Lapland is gelegen in het dorp Jukkasjärvi, ongeveer 200 kilometer boven de poolcirkel. Er zijn verschillende manieren om het hotel te bereiken:

 • Vliegtuig: De dichtstbijzijnde luchthaven is de luchthaven van Kiruna, die directe vluchten heeft vanuit Stockholm en andere Europese steden. Vanaf de luchthaven kunt u een transfer nemen naar het hotel.
 • Trein: Er is een treinstation in Kiruna, dat verbindingen heeft met andere steden in Zweden. Vanaf het treinstation kunt u een taxi of bus nemen naar het hotel.
 • Auto: Het is mogelijk om met de auto naar het IJshotel Lapland te rijden. Er zijn goede wegen in de regio, maar houd er rekening mee dat de winterse omstandigheden uitdagend kunnen zijn.

Het IJshotel Lapland is een unieke bestemming die een onvergetelijke ervaring biedt aan zijn gasten. Van de prachtige ijssculpturen tot de adembenemende natuurlijke schoonheid van Lapland, er valt zoveel te ontdekken en te beleven. Of u nu op zoek bent naar avontuur, romantiek of gewoon een unieke vakantie-ervaring, het IJshotel Lapland zal zeker aan uw verwachtingen voldoen.

Over

Corina, een avontuurlijke en reislustige vrouw, heeft al een aanzienlijk deel van de wereld verkend. Van de bruisende straten van Tokio tot de serene stranden van de Caraïben, haar passie voor nieuwe culturen en ervaringen kent geen grenzen. Elke reis verrijkt haar met onvergetelijke herinneringen en verhalen, die ze enthousiast deelt met iedereen die ze ontmoet.

Plaats een reactie