Huis van de Kerstman Lapland

Huis van de Kerstman Lapland

Het Huis van de Kerstman in Lapland is een magische plek waar dromen werkelijkheid worden. Gelegen in het betoverende landschap van Lapland, is dit huis een populaire bestemming voor zowel jong als oud tijdens de kerstperiode. Hier kunnen bezoekers de echte kerstsfeer ervaren en de Kerstman persoonlijk ontmoeten.

Waar ligt het Huis van de Kerstman?

Het Huis van de Kerstman bevindt zich in Rovaniemi, de hoofdstad van Lapland in Finland. Deze stad ligt net boven de poolcirkel en wordt beschouwd als de officiële woonplaats van de Kerstman. Rovaniemi is gemakkelijk bereikbaar met het vliegtuig, de trein of de auto, waardoor het een populaire bestemming is voor toeristen van over de hele wereld.

Wat kun je verwachten in het Huis van de Kerstman?

Het Huis van de Kerstman is een magische plek vol met kerstvreugde en activiteiten voor het hele gezin. Hier zijn enkele hoogtepunten die je kunt verwachten tijdens je bezoek:

  • Een ontmoeting met de Kerstman: Bezoekers hebben de unieke kans om de Kerstman persoonlijk te ontmoeten en met hem te praten. Kinderen kunnen hun verlanglijstjes aan hem geven en volwassenen kunnen een foto maken met de beroemde man in het rode pak.
  • Elf School: In het Huis van de Kerstman kunnen kinderen deelnemen aan de Elf School, waar ze kunnen leren hoe ze echte kerstelfen kunnen worden. Ze kunnen knutselen, spelletjes spelen en zelfs een officieel elfendiploma verdienen.
  • Post Office: Het Huis van de Kerstman heeft ook een postkantoor waar bezoekers kerstkaarten en brieven kunnen versturen met een speciale poststempel van de Kerstman. Dit is een geweldige manier om vrienden en familie te verrassen met een unieke kerstgroet.
  • Arctic Circle Crossing: Het Huis van de Kerstman ligt precies op de poolcirkel, wat betekent dat bezoekers de kans krijgen om de poolcirkel over te steken. Dit is een bijzondere ervaring die je niet snel zult vergeten.
  • Kerstwinkel: In het Huis van de Kerstman is er een uitgebreide kerstwinkel waar je allerlei kerstcadeaus en souvenirs kunt kopen. Van kerstversieringen tot traditionele Laplandse ambachten, er is voor elk wat wils.

Wanneer moet je het Huis van de Kerstman bezoeken?

Het Huis van de Kerstman is het hele jaar door geopend, maar de beste tijd om te bezoeken is tijdens de kerstperiode. Vanaf eind november tot begin januari is het huis volledig in kerstsfeer en kun je genieten van alle magische activiteiten die worden aangeboden. Het is echter belangrijk om op tijd te reserveren, omdat het Huis van de Kerstman een populaire bestemming is en snel volgeboekt kan raken.

Andere bezienswaardigheden in Lapland

Naast het Huis van de Kerstman zijn er nog veel meer prachtige plekken om te ontdekken in Lapland. Hier zijn enkele aanbevolen bezienswaardigheden:

  • Rendierboerderijen: Breng een bezoek aan een rendierboerderij en maak een ritje met een rendierslee. Leer meer over de Sami-cultuur en geniet van de prachtige natuur van Lapland.
  • IJshotels: Lapland staat bekend om zijn unieke ijshotels, waar je kunt overnachten in kamers gemaakt van ijs en sneeuw. Dit is een onvergetelijke ervaring voor avontuurlijke reizigers.
  • Nationale parken: Verken de adembenemende nationale parken van Lapland, zoals het Urho Kekkonen National Park en het Pallas-Yllästunturi National Park. Hier kun je wandelen, skiën en genieten van de ongerepte natuur.
  • Noorderlicht: Lapland is een van de beste plekken ter wereld om het noorderlicht te zien. Ga op een avontuurlijke noorderlichtsafari en bewonder het spectaculaire natuurverschijnsel.

Al met al is het Huis van de Kerstman in Lapland een betoverende bestemming die je zeker op je bucketlist moet zetten. Of je nu een kind bent of gewoon het kind in jezelf wilt herontdekken, een bezoek aan het Huis van de Kerstman zal je gegarandeerd in de kerststemming brengen en mooie herinneringen creëren die een leven lang meegaan.

Over

Corina, een avontuurlijke en reislustige vrouw, heeft al een aanzienlijk deel van de wereld verkend. Van de bruisende straten van Tokio tot de serene stranden van de Caraïben, haar passie voor nieuwe culturen en ervaringen kent geen grenzen. Elke reis verrijkt haar met onvergetelijke herinneringen en verhalen, die ze enthousiast deelt met iedereen die ze ontmoet.

Plaats een reactie