Camping under the Northern Lights in Lapland

Camping under the Northern Lights in Lapland

Als je op zoek bent naar een unieke en adembenemende ervaring, dan is kamperen onder het noorderlicht in Lapland een absolute must. Lapland, gelegen in het noorden van Scandinavië, biedt een ongerepte natuurlijke schoonheid en is een van de beste plekken ter wereld om het noorderlicht te zien. Het combineren van deze twee ervaringen door te kamperen onder het noorderlicht is een avontuur dat je nooit zult vergeten.

Waarom kamperen onder het noorderlicht in Lapland?

1. Noorderlicht: Het noorderlicht, ook wel bekend als Aurora Borealis, is een natuurlijk fenomeen dat wordt veroorzaakt door de interactie tussen de zonnewind en het aardmagnetisch veld. Lapland is een van de beste plaatsen ter wereld om het noorderlicht te zien vanwege de afgelegen locatie en de minimale lichtvervuiling. Kamperen onder het noorderlicht geeft je de mogelijkheid om dit prachtige natuurverschijnsel van dichtbij te ervaren.

2. Ongerepte natuur: Lapland staat bekend om zijn uitgestrekte bossen, bevroren meren en besneeuwde landschappen. Door te kamperen in deze ongerepte natuurlijke omgeving, kun je genieten van de rust en stilte die moeilijk te vinden is in drukke steden. Het is een geweldige manier om te ontsnappen aan de dagelijkse stress en te genieten van de schoonheid van de natuur.

3. Avontuurlijke activiteiten: Naast het noorderlicht biedt Lapland ook een breed scala aan avontuurlijke activiteiten. Je kunt gaan hondensleeën, sneeuwscooteren, ijsvissen, wandelen en nog veel meer. Kamperen onder het noorderlicht geeft je de mogelijkheid om deze activiteiten te ervaren en jezelf onder te dompelen in de lokale cultuur.

Waar te kamperen onder het noorderlicht in Lapland?

Er zijn verschillende campings in Lapland die speciaal zijn ontworpen voor het ervaren van het noorderlicht. Hier zijn enkele van de beste opties:

1. Aurora Camping: Deze camping ligt in de buurt van het dorpje Levi en biedt een prachtig uitzicht op het noorderlicht. De camping heeft moderne faciliteiten en biedt ook activiteiten zoals rendiersafari’s en sneeuwschoenwandelingen.

2. Arctic Camping: Gelegen in Rovaniemi, de hoofdstad van Lapland, biedt deze camping een geweldige locatie om het noorderlicht te zien. Het is ook dicht bij de Kerstman Village, wat een leuke toevoeging kan zijn aan je reis.

3. Wilderness Camping: Als je op zoek bent naar een meer avontuurlijke ervaring, dan is deze camping perfect voor jou. Gelegen in het Nationaal Park Urho Kekkonen, biedt het een afgelegen locatie en de mogelijkheid om te wandelen en te genieten van de ongerepte natuur.

Tips voor kamperen onder het noorderlicht in Lapland

1. Kies de juiste tijd: Het noorderlicht is het beste te zien tijdens de wintermaanden, van september tot maart. Zorg ervoor dat je je reis plant tijdens deze periode om de beste kans te hebben om het noorderlicht te zien.

2. Kleed je warm aan: Lapland kan erg koud zijn, vooral ’s nachts. Zorg ervoor dat je warme kleding en slaapuitrusting meeneemt om jezelf comfortabel te houden tijdens het kamperen.

3. Neem een goede camera mee: Het noorderlicht is een prachtig natuurverschijnsel dat je wilt vastleggen. Zorg ervoor dat je een camera meeneemt met een lange sluitertijd en een statief om de beste foto’s te maken.

4. Wees geduldig: Het noorderlicht is een natuurlijk fenomeen en kan onvoorspelbaar zijn. Wees geduldig en geef jezelf de tijd om het te ervaren. Soms moet je een paar nachten wachten voordat je het noorderlicht kunt zien.

Kamperen onder het noorderlicht in Lapland is een unieke en magische ervaring. Het biedt de mogelijkheid om de schoonheid van de natuur te ervaren en het noorderlicht van dichtbij te bewonderen. Met de juiste planning en voorbereiding kan deze reis een onvergetelijk avontuur worden dat je voor altijd bij zal blijven.

Over

Corina, een avontuurlijke en reislustige vrouw, heeft al een aanzienlijk deel van de wereld verkend. Van de bruisende straten van Tokio tot de serene stranden van de Caraïben, haar passie voor nieuwe culturen en ervaringen kent geen grenzen. Elke reis verrijkt haar met onvergetelijke herinneringen en verhalen, die ze enthousiast deelt met iedereen die ze ontmoet.

Plaats een reactie