3 op reis Lapland

Lapland is een magische bestemming die bekend staat om zijn adembenemende landschappen, ongerepte natuur en unieke cultuur. Het is dan ook geen verrassing dat het populaire televisieprogramma “3 op reis” deze betoverende regio heeft bezocht. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de avonturen van de presentatoren in Lapland en ontdekken wat deze bestemming zo speciaal maakt.

De presentatoren op ontdekkingstocht in Lapland

In een speciale aflevering van “3 op reis” reisden de presentatoren af naar Lapland om de schoonheid van deze regio te verkennen. Ze werden ondergedompeld in de lokale cultuur, maakten kennis met de inheemse Sami-bevolking en maakten adembenemende tochten door de besneeuwde landschappen.

De presentatoren begonnen hun avontuur in Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland. Hier bezochten ze de beroemde Santa Claus Village, waar ze de kans kregen om de kerstman persoonlijk te ontmoeten. Ze genoten van een huskytocht door de bossen en maakten een onvergetelijke rit op een rendierslee.

Vervolgens reisden ze naar het noorden, naar het afgelegen Inari. Hier maakten ze kennis met de Sami-cultuur, de inheemse bevolking van Lapland. Ze bezochten het Siida-museum, waar ze meer te weten kwamen over de tradities en levensstijl van de Sami. Ook maakten ze een boottocht over het bevroren Inarimeer en genoten ze van het prachtige uitzicht op de besneeuwde bergen.

Een hoogtepunt van de reis was het bezoek aan het nationaal park Urho Kekkonen. Hier maakten de presentatoren een spectaculaire sneeuwscootertocht door de uitgestrekte wildernis. Ze werden omringd door besneeuwde bomen en genoten van de stilte en sereniteit van de natuur. Ook maakten ze een wandeling op sneeuwschoenen en ontdekten ze de verborgen schoonheid van het park.

Wat maakt Lapland zo speciaal?

Lapland is een bestemming die uniek is in zijn soort. Hier zijn enkele redenen waarom deze regio zo speciaal is:

  • Natuurlijke schoonheid: Lapland staat bekend om zijn adembenemende landschappen, met uitgestrekte bossen, bevroren meren en besneeuwde bergen. Het is een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers.
  • Middernachtzon en poollichten: In de zomermaanden gaat de zon in Lapland niet onder, wat resulteert in de magische middernachtzon. In de wintermaanden is Lapland een van de beste plekken ter wereld om het noorderlicht te zien.
  • Sami-cultuur: De Sami zijn de inheemse bevolking van Lapland en hebben een rijke cultuur en tradities. Een bezoek aan Lapland is een geweldige kans om meer te leren over hun levensstijl en geschiedenis.
  • Avontuurlijke activiteiten: Lapland biedt een breed scala aan avontuurlijke activiteiten, zoals huskytochten, rendiersleeën, sneeuwscootertochten en wandelingen op sneeuwschoenen. Er is voor elk wat wils, of je nu op zoek bent naar een adrenalinekick of gewoon wilt genieten van de prachtige natuur.
  • Magische kerstsfeer: Lapland is de thuisbasis van de kerstman en een bezoek aan de Santa Claus Village is een must voor iedereen die de magie van Kerstmis wil ervaren. Hier kun je de kerstman ontmoeten, cadeaus kopen en genieten van de feestelijke sfeer.

Of je nu op zoek bent naar avontuur, cultuur of gewoon wilt genieten van de rust en schoonheid van de natuur, Lapland heeft voor ieder wat wils. Het is een bestemming die je zeker op je bucketlist moet zetten. Dus volg in de voetsporen van de presentatoren van “3 op reis” en ontdek de betoverende wereld van Lapland!

Over

Corina, een avontuurlijke en reislustige vrouw, heeft al een aanzienlijk deel van de wereld verkend. Van de bruisende straten van Tokio tot de serene stranden van de Caraïben, haar passie voor nieuwe culturen en ervaringen kent geen grenzen. Elke reis verrijkt haar met onvergetelijke herinneringen en verhalen, die ze enthousiast deelt met iedereen die ze ontmoet.

Plaats een reactie